tiistaina, tammikuuta 27, 2009

Liput menee ja sähköä kuluu

Tietotekniset järjestelmät ovat aiheuttaneet pään vaivaa Tampereella. Paikallinen sähkölaitos on pitkään askaroinut uuden laskutusjärjestelmänsä kanssa. Ihmiset odottavat laskujaan ja laitoksellekin on aiheutunut omat harminsa ja kulunsa.

Kesällä Ratinassa konsertoivan Bruce Springsteenin lipunmyynti kangerteli Lippupisteen järjestelmien lauettua kesken parhaan ostohuuman. Järjestelmän ilmoituksen mukaan liput loppuivat, vaikka todellisuudessa niitä olikin vielä runsain mitoin. Kaikesta huolimatta konsertti tullaan myymään loppuun - ennemmin tai myöhemmin - onhan "Pomo" suosittu esiintyjä Suomessa.

Nykyaikaiset ja entistä monimutkaisemmat järjestelmät eivät aina tuo kaikkea hyvää. Parantuneet välineet ja menetelmät eivät auta jos niitä käytetään huonosti - kiireellä ja hutiloiden. Entistä suurempaan rooliin vikaantuvien järjestelmien osalta on nousemassa myös huono testaus ja liian nopea käyttöönotto. 

Laajat järjestelmät vaatisivat aikaa testaukseen ennen lopullista asennusta, mutta suuntaus näyttää olevan yhä enemmän menossa siihen, että testit tehdään käyttäjäympäristössä. Näistä toimintatavoista siis maksaa ja nahoissaan kärsii hankkija, sekä tavallinen asiakas - oli sitten sähkönkuluttaja tai lipunostaja.

Tulee jotenkin mieleen vanha sanonta. Artisti maksaa.

Ei kommentteja: