lauantaina, kesäkuuta 13, 2009

Uusi Kartat-beta kokeilussa

Nokian Kartat-ohjelman (Maps) versio 3 on lähellä julkaisua. Päivitetty ja lopullinen beta-versio on jo saatavilla Betalabs-sivulla. Versio tukee myös S60 5th-version kosketusnäyttäpuhelimia (5800 ja N97).

Lyhyen kokeilun jälkeen näyttää siltä, että edellisistä versioista on tultu monin tavoin eteenpäin ja toiminnallisuus on parantunut. Jotenkin heti kättelyssä saa sen vaikutelman, että tässä on todella hieno ja toimiva ohjelma.

Kesälomalla tuote tulee testattua käytännössä paremmin ja näyttää parhaat puolensa - tai selkeimmät ongelmansa. Mielenkiintoista nähdä miten matkanteko uuden version kanssa sujuu.

Ääninavigoinnin lisenssi näytti maksavan tällä hetkellä 7.99 euroa kuukauden ajaksi. Ilman lisenssiäkin Kartat toki hakee kohteet ja näyttää reitit. Laadittua reittiä pitkin pystyy myös ajamaan. Kohteeseen siis löytää ilman maksullista opastustakin, mutta suuremmalla vaivalla. Tähän pieneen kynnykseen lisenssin myynti perustuukin. Ilmaiseksi saat lähes kaiken. Vain suola puuttuu.

Loppuun vielä maininta ääniohjauksesta, joka toimi ilman lisenssiä muutaman opasteen verran reitin alussa, mutta vaikeni sen jälkeen. Lieneekö kyseessä bugi, vai pelkkä mainoskikka, sillä pian tämän jälkeen näytölle tuli ilmoitus, että opastus on maksullinen ominaisuus.

Navigointi, paikannus ja niihin liittyvät palvelut näyttävät nyt kehittyvän huimaa vauhtia. Ja käyttäjiä varmasti löytyy, sillä laitteetkin ovat ominaisuuksineen nyt kaikkien ulottuvilla. Mikä tärkeintä - kokonaisuudet näyttävät myös toimivan.

Edit. Niin... ja omat paikkamerkinnät voi siirtää Ovi Maps-nettisivuille. Kartat ovat käytössä myös sitä kautta. Tämä on uusi palvelu johon pitääkin tutustua myöhemmin.

Ei kommentteja: