keskiviikkona, huhtikuuta 28, 2010

Älyhaaste

Practical Intelligence Quotient on älypeli Sonyn PSP-konsolille. Pelin tarkoitus on kulkea pelikenttä mahdollisimman nopeasti lähtöpisteestä maaliin. Reitin varrella on kuutioita, lasereita, portteja - eli vastuksia ja esteitä, joita pitää siirrällä tai rakentaa niistä kulkuväylä eteenpäin. Lyhyt esittely ja kuvia löytyy tästä->.

PIQ-testissä on 300 minuuttia aikaa suorittaa 100 tehtävää, joiden perusteella lasketaan PIQ-arvo. Lopputulokset voi lähettää maailmanlaajuiseen ranking-listaan ja vertailla tuloksia.

Toisella yrittämällä - vuoden pelitauon jälkeen - pääsin maalistan kärkeen tuloksella 164, joka maailmanlistalla riittää vain sijoitukseen 143. Kärkinimi löytyy tällä hetkellä Kiinasta tuloksella 259. Tähän päästäkseen kaiken pitää mennä kohdalleen.

Kaikkia sataa tehtävää en pystynyt ratkaisemaan. Täydellisestä yhden kentän suorituksesta saa kasaan 100 prosenttia, johon ylsin muutamassa tehtävässä. Erityisen palkitseva oli se kenttä, josta löytyi "takaportti" ja tuloksena 250 prosenttia.

Testi on sangen haastava, eikä sitä viedä loppuun päivässä tai kahdessa, vaikka ajallisesti kokonaiskesto onkin vain 300 minuuttia. Päästäkseen huipputuloksiin, kentät pitää ensin ratkaista harjoitustilassa ja sen jälkeen hioa nopein ja taloudellisin suoritustapa.

Tämä on haaste, johon ihminen on oiva eläin tarttumaan. Kissa ei tähän lähtisi - kääntäisi kylkeä ja jatkaisi uniaan.

Ei kommentteja: