keskiviikkona, elokuuta 14, 2013

Whatsapp toimimaan Nexus 7 -tablettiinHyvin suosittu Whatsapp -viestintäsovellus on tarkoitettu puhelimille ja sitä ei voi ladata Google Play -kaupan kautta suoraan tableteille. Joskus olisi mukava viestiä isommalla tabletilla, jossa kirjoitusominaisuudet ovat paremmat.

Kaikesta huolimatta Whatsappin saa toimimaan myös tabletilla. Netissä on paljon ohjeita asiaa koskien, mutta hyvin vähän yksinkertaisesti, vaihe vaiheelta eteneviä, selkeitä ohjeita.

Tässä ohjeessa Whatsapp asennetaan Nexus 7 -tablettiin, jossa on WiFi -ominaisuus, mutta ei SIM -korttipaikkaa. Tämän lisäksi laite on aivan perusasennuksella oleva tabletti, jota EI ole rootattu, ja Android -versio on 4.3. Asennus toimii varmasti myös muun merkkisissä tableteissa.

Ensimmäinen toimenpide on hankkia Whatsapp.apk -sovellus tabletin muistiin. Tämän voi tehdä tabletin selaimen kautta suoraan lataamalla, tai sitten hakea ohjelma ensin PC:lle ja siirtää USB -väylän kautta tabletille. Google Play -kaupasta ohjelma ei lataudu tabletille, mutta sen löytää valmistajan sivuilta tai muusta latauspaikasta. Uusin versio on tätä kirjoitettaessa 2.11.23.

Pitänee muistaa, että Whatsapp ei toimi kahdessa laitteessa yhtä aikaa. Myös tablettia varten tarvitaan joku puhelinnumero, ja samaa numeroa ei voi käyttää puhelimen Whatsappissa. On siis valittava joko puhelin tai tabletti - tai sitten molemmissa laitteissa on käytettävä eri puhelinnumeroa.

Kun ohjelmatiedosto on ladattu tabletille, on asennuksen aika. Tämä tehdään normaaliin tapaan, jonka jälkeen käynnistetään ohjelma. Alussa tulee ilmoitus, että sovellus ei toimi tabletissa, mutta tämän voi ohittaa. Sen jälkeen siirrytään puhelinnumeron tunnistukseen.

Whatsapp käyttää ja tarvitsee yhden puhelinnumeron toimiakseen. Ohjelma kysyy puhelinnumerosi johon palvelu lähettää tunnistustekstiviestin. Puhelimella tämä tietysti toimii, mutta tabletilla jossa ei ole SIM-korttia, pitää toimia toisella tavalla.

Kun ohjelma kysyy puhelinnumeroasi, syötä kenttään se normaalisti ja käynnistä tunnistus. Tekstiviesti tulee hetken päästä puhelimeesi. Tablettiin se ei voi tulla, joten ohjelma ei saa tunnistusta. Tässä vaiheessa pitää odotella noin 3 minuutin ajan, että tämä vaihe menee ohi.

Voit myös sulkea ohjelman ja käynnistää sen uudestaan. Joka tapauksessa yhden tai useamman yrityksen jälkeen saat ohjelman tekstiviestitunnistuksen rinnalle toisen vaihtoehdon - Soita koodi! Valitse tämä ja hetken kuluttua puhelimesi soi. Järjestelmä kertoo aktivointikoodin. Kirjoita tämä ylös ja sulje puhelin.

Syötä nyt aktivointikoodi ohjelman tarjoamaan kenttään ja paina enter. Etene seuraavaan vaiheeseen ja Whatsapp on nyt käytössä tabletissasi.

Omalta osaltani luovuin ohjelman käytöstä tabletissa, kun huomasin, että käyttö on mahdollista vain yhdessä laitteessa (samalla numerolla). Puhelin on kuitenkin se tärkeämpi viestintäväline. Tulisiko jossain vaiheessa versio joka sallii useamman laitteen käytön? Tätä odotellessa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, auttoi!

Anonyymi kirjoitti...

Mistä latasit tuon whatsapp.apk;n?

Jan kirjoitti...

Vaikka täältä:

http://www.whatsapp.com/android/current/WhatsApp.apk

Anonyymi kirjoitti...

Kiitooooos!!!!!Oikein selkeät ohjeet jopa puupäiselle pöllölle (minulle)!

Anonyymi kirjoitti...

Tiiän aika vanha juttu mutta laitoin whatsapin tabletilleni nuilla ohjeilla niin saako sen vielä ilman ihmeellisiä temppuja takaisin puhelimeen?

Jan kirjoitti...

Puhelimeen asennus menee normaaliin tapaan. Ensin pitää poistaa se tablettiasennus. Ohjelma toimii vain yhdessä laitteessa, joten sitä ei voi käyttää molemmissa, sekä tabletissa että puhelimessa, yhtäaikaa...

Aikaa on tosiaan kulunut siitä, kun olen ohjeen kirjannut. En tiedä miten toimii tällä hetkellä, päivityksiä ja muutoksia tulee aina... saattaa toimiakin? Suhtautukaa siis pienellä varauksella. Kokeillahan voi aina... :-)