tiistaina, maaliskuuta 31, 2015

Spotify ja uudet kujeet


Musiikkipalvelu Spotify lähti edellispäivänä toimimaan myös Sonyn Playstation -konsoleissa. Siirtyminen toimintaan ensimmäisten uutisten jälkeen oli yllättävän nopeaa. Palvelu toimii konsoleissa hienosti ja PS4 antaa soittaa Spotify-musiikkia myös pelien taustalla oman valinnan mukaan.

Sonyn Music Unlimited palvelun tilalle tullut Spotify kytkee tunnuksensa Sonyn omiin ja jatkossa palveluun pääsee kirjautumaan samalla kun konsoliin kirjautuu. Spotifyn käynnistysikoni löytyy musiikkivalikon alta.

Testatessani huomasin Spotifyn ominaisuuden, joka on jäänyt aikaisemmin huomioimatta. Connect-toiminto antaa mahdollisuuden ohjata toista Spotify-laitetta puhelimella tai tabletilla. Esimerkiksi kun Playstationin Spotify on käynnissä, painamalla puhelimen Spotifyn Connect-nappulaa (oheisessa kuvassa tuo vihreä painike), voidaan listasta valita haluttu laite PS3 tai PS4 ohjaukseen. 

Myös samassa LAN-verkossa olevan PC:n Spotify on yhtä hyvin valittavissa. Ohjauksista toimivat musiikin valinta, käynnistys, pysäytys, kelaukset sekä äänensäätö. Markkinoilla on myös vahvistimia ja muita musiikkilaitteita, jotka tukevat tätä Connect-toimintoa.

Ei kommentteja: