tiistaina, toukokuuta 04, 2010

Jalustalla onnistuu

Vuosi sitten helmikuussa yritin keksiä jalustaratkaisua kamerapuhelimeen. Nokian DT-22 mallia ei enää valmistettu ja vastaavaa tuotetta markkinoilta ei tuntunut löytyvän.

Vasta nyt kohdalle osui MobileFun-sivustolta jalusta, joka on juuri sitä mitä etsittiin. Tarvike on yleismallinen erilaisille kamerapuhelimille, mutta istuu kuin tehty Nokian 5800-puhelimelle.

Minitripodissa on säädettävä jalkojen pituus, lukittava kuulapää ja mikä tärkeintä - jalustaruuvilla varustettu kamerapidike. Pidikeosan voi siis irrottaa ja kiinnittää vaikka isompaan jalustaan.

Muovisessa pidikeosassa on leveyssäätö ja pehmusteet, joten puhelin ei naarmuunnu. Pystypidike on joustava ja puristaa puhelimen paikoilleen. Toimiva ja näppärä jalusta, joka mahdollistaa helpon videokuvaamisen liikkumattomasta kohteesta, tai vaikkapa viivelaukaisinta käytettäessä normaalit otokset.

Jalustassa on "halpa" ja muovinen tuntu, mutta mitäpä ei nykyaikana tehtäisi muovista. Toimivuus on kuitenkin hyvä ja puhelimen saa kiinni helposti leukojen väliin. Hyvä apuväline jos on tarvetta. Hinta on 18 euron nurkilla, johon lisäksi toimituskulut 4 euroa. Kotimaasta näitä ei ole löytynyt, joten nettitilaus pelasti. Toimitus tuli UK:sta muutamassa päivässä ja asianmukaisesti postilaatikkoon.

Nyt sitten kissavideota kuvaamaan.

Ei kommentteja: