sunnuntaina, tammikuuta 04, 2015

Ranteet käyttöön


Erilaisten rannelaitteiden ja älykellojen tulo markkinoille vain kasvaa vuoden 2015 aikana. Muutama vuosi on totuteltu ajatukseen ja nyt laitteet alkavat olla käytettävyydeltä järkeviä. Hinnat laskevat ja ominaisuudet lisääntyvät.

Pohtimatta tässä sen enempää uusien rannelaitteiden tekniikkaa, voisin tuoda esiin näiden ympärillä pyörivän mielenkiintoisen ilmiön. Perinteinen rannekello on ollut jo vuosia katoavaa kansanperinnettä. Nuorempi polvi on matkapuhelinten yleistyessä näistä ajannäyttölaitteista jo luopunut päivittäisessä käytössä.

Olisiko niin, että ranteessa pidettävä laite on helpompi myydä ajatuksena vanhemmalle konkarille, joka on tottunut sitä perinteistä kelloa käyttämään? Aivan nuorille uutuuden viehätys puree aina, mutta miten suhtautuu se kolmekymppisten ryhmä - joka on vuosia mennyt puhtain rantein ja nyt jumiutumassa nuoruutensa ajatusmalleihin?

Aika näyttää. Omaan ranteeseen saattaa tuollainen vielä tiensä löytää, kunhan hinta ja ominaisuudet saavuttavat houkuttelevuuden rajan. Tällä hetkellä sykemittarikello on jokapäiväisessä käytössä.

Ja onhan ihmisellä kaksi rannetta. Mainos- ja myyntikoneisto keksi niille molemmille kyllä käyttöä. Samaan älykellon rannekkeeseen voidaan erillinen näyttö tuoda myös sisäpuolelle, kuten oheisen kuvan tuote osoittaa. Muistan että aikoinaan joillakin oli tapana käyttää myös perinteistä kelloa näin. Katsominen ja käyttö toimii hyvin.

Ranteilla on paljon käyttöä tulevaisuudessa. Oletko valmis?


Ei kommentteja: