sunnuntaina, maaliskuuta 07, 2010

Bloggaus S60-puhelimella

Bloggaus Symbian matkapuhelimella on jostain syystä vaikea juttu. Via sähköposti homma jotenkin hoituu, mutta varsinkaan Blogger-palvelua tukevia omia sovellutuksia ei löydy. Menneenä vuonna testasin erästä tekelettä - saamatta sitä kuitenkaan toimimaan. Yhtäkaikki - hiljaista on siis näillä rintamilla.

Nyt tuokin kummallisuus onnistuu Pixelpipe-palvelun kautta hyvin yksinkertaisesti. Pixelpipe niputtaa monet muutkin palvelut yhteen ja tagia käyttämällä voidaan ohjataan viesti haluttuun palveluun. Myös statustiedot välittyvät eri sivustoille.

Puhelimen ohjelmassa kirjoitetaan vain blogitekstin otsikko, teksti ja ohjaustagi. Post Blog-nappulasta viesti lähtee eteenpäin tagin määrittelemään osoitteeseen. Viestityskohteena olevat palvelut ja niiden tagit voi määritellä puhelimen ohjelmasta, tai Pixelpipe-nettisivun kautta.

Harmillista on ohjelmissa lukuisina esiintyvät bugit, jotka vaativat aina aikaa ja vaivaa. Tässäkin Symbian-versiossa tagit eivät toimi, jos syöttää ne niille varattuun kenttään: Optional Routing Tags. Sen sijaan jos tämän ohjauskoodin @kohde liittää Body-kenttään viestin lopuksi - johan lähti viestit ohjautumaan oikeaan paikkaan!

Hetki vierähti tuonkin "ominaisuuden" keksimiseen, mutta kun ohjeissa puhuttiin, että tagia voi käyttää myös sms ja sähköpostin kanssa liittämällä sen loppuun, "kello" alkoi kilkattaa.

Pienestä kangertelusta huolimatta toimiva ja yksinkertainen sovellus, jonka voi ladata ilmaiseksi Nokian Ovi-kaupasta. Jos tähän nippuun saadaan vielä mukaan jpg-kuvan liittäminen suoraan puhelimesta, voidaan jo puhua aika hyvästä tuotteesta. Bloggerin tageista ja muiden ominaisuuksien tukemisesta nyt ei voi edes haaveilla.

Ei kommentteja: