maanantaina, maaliskuuta 22, 2010

Ensimmäinen painos uunista ulos

Tasan yhdeksän päivää sitten tilaamani blogikirja putkahti tänään postilaatikkoon. Palvelun toimittaja ilmoitti tavaran lähteneen 18. päivä, joten postissa se viipyi vain neljä päivää. Alkuperäisestä arviosta poiketen toimitus tulikin Euroopan puolelta. Nopea kulku silti, tavalliselta postipaketilta.

Kirja oli juuri sitä, mitä odotin sen olevankin. Laadukas kovakantinen kirja, tukevalle paperille hyvin painettu. Siistit kannet ja laatu erittäin hyvä. Palvelun toimivuus ja vaivattomuus kokonaisuutena alusta loppuun asti oli yllättävä.

216-sivuisen kirjan tekeminen valmiita blogimerkintöjä käyttäen kesti vajaa pari tuntia. Suuri aika tästä meni ohjelman ja toimintojen opetteluun, eli seuraavan projektin osalta päästään huomattavasti vähemmällä vaivalla. Jonkin verran aikaa tuli käytettyä kansikuvien valintaan ja takakannen tekstin kehittelyyn.

Suurempi työ teoksen osalta onkin siis tehty sisällön tuottamisessa. Kansien välissä on vuoden kirjoitukset, joten tämä viimeistelyvaihe oli murto-osa koko projektista. Kirjan tekeminen on aina hieno juttu. Henkinen tuotos kiteytyy konkreettiseksi kokonaisuudeksi. Jollain tapaa tehdystä työstä tulee todellisempi kun sen voi tuntea sormiensa välissä.

Suosittelen niin kirjan kirjoittamista, kuin käyttämääni palvelua. Nykyaikana on harvinaista, että joku asia toimii niin kuin on ajatellut? Ja vielä siitä hivenen ylikin.

Ei kommentteja: