keskiviikkona, maaliskuuta 24, 2010

Menevätkö liput kaupaksi?

Pori Jazz julkisti tulevan kesän ohjelmansa - tai itse asiassa kahden päivän osalta. Lopullisesti kaikki esiintyjät kerrotaan huhtikuun puolella. Tämän päivän listalta ihmetystä herättää Toto!? Artisteista ei sen enempää.

Tapahtuman perustajajäseniin kuuluva Jyrki Kangas sai tänä vuonna väistyä ja tilalle tuli "kolmen kopla" Tuomas Kallion johdolla. Hs.fi kertoo uutisessaan kesän ohjelmasta ja Kallio kommentoi yleisesti ohjelmavalintoja.

Koskaan aikaisemmin Pori Jazzin historiassa en ole kuullut järjestävän tahon vähättelevän esiintyjäkaartiaan. Lipunmyynti ei ole vielä edes alkanut ja kommentit ovat:
  • "...ainakin sunnuntain kitarapäivän osalta meitä onnisti kohtuullisesti"
  • "Lopullisen ohjelman muotoutumiseen vaikuttaa moni sellainen seikka, joille emme voi mitään julistuksistamme huolimatta. Tai edes toiveistamme."
  • "... että Porin neljä viimeistä superpäivää ovat liian myöhään..."
  • "Me olemme tällä hetkellä jonkinlaisia väliinputoajia."
Näillä lausunnoillako Pori Jazz aikoo myydä lippuja ensi kesän tapahtumaan? Olisiko nyt ehkä parasta peruuttaa koko juhlat kun mikään ei ole oikein onnistunut? Mistä nyt kiikastaa?

Menneinä vuosina on suuria artisteja tuotu Kirjurinluodolle milloin mitäkin reittiä, neuvotteluja on maailmalla käyty ja sopimuksia tehty. Esiintyjälista on vuosikymmeniltä vakuuttava. Jos se jonain vuotena ei ole keskitasoa ylittänyt, sitä ei ainakaan ole mainostettu tällä tavalla.

Benny Goodmania asutettiin Kankaan kesämökillä, Santanalle lennätettiin muuntaja Italiasta ja Chuck Berrylle hommattiin kaupungin isoin sänky. Missä näkyy tämä henki? Onko "porilainen hulluus" katoamassa jazzjuhlien järjestäjiltä?

Ei kommentteja: