lauantaina, maaliskuuta 13, 2010

Blogista kirjaksi

Blurb-palvelu imaisee blogisi ja tekee siitä kirjan. Booksmart-ohjelmalla voi suorittaa toimenpiteen alusta loppuun asti vaivatta. Tekijälle ei jää muuta kuin oikoluku, mahdolliset korjaukset ja tilauksen teko.

Paljon on keskusteltu onko blogien kirjajulkaisuissa mitään järkeä, mutta jos teos jää omaan hyllyyn muistoksi, se ajaa asiansa. Bittien tapa on joskus kadota odottamatta niiden taivaaseen - luotettavistakin käsistä.

Ensimmäinen (koe)kirjani on tilauksessa, joten palataan sen laatuun ja toimivuuteen myöhemmin. Kustannukset väripainetulle 216-sivuiselle, kovakantiselle ja 20x25 cm kokoiselle kirjalle ovat reilut 50 euroa. Päälle verot ja toimituskulut yhteensä alle kympin valtameren takaa toimitettuna.

Kirjapalvelut ovat monipuolistuneet, hinnat laskeneet ja mahdollisuudet myydä ja jakaa pienissä määrissä tulleet helpoiksi. Kirja on ja elää vielä - varsinkin yksilöllisessä ja henkilökohtaisessa muodossa - vaikka sähköiset lukulaitteet tekevät kovasti tuloaan. Rinnakkaiselo bittimaailman kanssa kuitenkin siis vielä toimii, mutta miten kauan? Kehitys on hurjaa.

Ei kommentteja: